Asmolen Döşeme Uygulaması

Asmolen Döşeme Nedir? 2024 Güncel Bilgileriyle

Asmolen Döşeme ; EPS bloklarla yapılan döşeme türüne verilen genel isimdir. Bu döşeme EPS Bloklar veya içerisi boş kil kaplarla yapılmaktadır. Betonarme yapıların kat aralarında , zeminlerinde ve çatı katlarında yoğun olarak uygulanmaktadır. Kat aralarındaki boşluğu doldurmak için de kullanılan bu yöntemde Asmolen malzeme kullanılmaktadır.

Asmolen Döşeme ; uygulaması ve montajı bakımından oldukça kolaydır. Belirli bir aralıkla ana çerçevenin bağlı olduğu kirişten başlayarak daha dar olan kirişlere doğru uygulanır. Bu uygulama tek taraflı ya da çift taraflı olabilmektedir. Boşta kalan yerlerin ise farklı hafif yapı malzemesiyle doldurulması gerekmektedir. Bu yapılan işleme asmolen döşeme denilmektedir.

Asmolen Döşeme Uygulaması
Asmolen Döşeme Uygulaması

Asmolen Döşeme Neden Tercih Edilir?

  • Maliyet hesabını azaltmaktadır.
  • Montajı kolaydır ve hızlı bir şekilde tamamlanabilir.
  • Binaya ek yük bindirmez. (Yüksek katlı binalarda tercih edilmemelidir.)
  • Ses Yalıtımı , Isı Yalıtımı ve Nem Yalıtımı sayesinde yapıya konfor sağlar.
  • Yapılan döşeme uygulamasında düz ve pürüzsüz bir tavan elde edilmektedir.

Asmolen Döşeme Türleri

Asmolen Döşemenin çok fazla çeşidi bulunsa da genellikle 2 farklı türü kullanılmaktadır. Bunlar strafor ve gaz betondan oluşmaktadır. Türkiye yoğun olarak strafor bloklar kullanılsa da gaz beton döşemeler de yoğun olarak kullanılmaktadır. Asfalt döşemeleri gibi ağır yapılarda gaz beton kullanılırken az katlı binalarda strafor bloklar tercih edilmektedir. İki türün kendisine göre artıları ve eksileri vardır.

Asmolen Döşemeler ; yük taşıma özelliğine sahip değildir. Özellikle çok katlı yapılarda tercih edilmemelidir. Dişli döşemelerde dişlilerin arasının doldurulması için tercih edilmektedir. Ses , Isı ve Nem yalıtımı için de kullanılmaktadır. İnşaat süresinin diğer yapılara kıyasla daha az olması ve düşük maliyeti de tercih nedenleri arasında yer almaktadır.

Döşeme İncelemeleri – Asmolen

Asmolen Strafor hakkında detaylı bilgi için ; https://www.strafor.net.tr/asmolen-strafor adresini ziyaret edebilirsiniz.

Asmolen Döşeme Hangi Yapılarda Kullanılabilir? Yasaklı Yapıları Kapsar?

Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği ; birinci ve ikinci derece bölgelerinde bodrum kat hariç 17,5 metreye kadar yüksekliği olan binalarda kullanılabilmektedir. Bu yapılarda bolca taşıyıcı perde kullanılma zorunluluğu vardır. Üçüncü ve dördüncü derece deprem bölgelerinde ise taşıyıcı perde yapısına göre 17,5 – 28 metre arasındaki yapılara kadar uygulanabilmektedir. Taşıyıcı perde yapısına ve deprem bölgesine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Özetle ; 28 metreden yüksek binalarda hiç bir şekilde asmolen döşeme kullanılamamaktadır. Bu durum Türkiye Bina Deprem Yönetmenliğince kesin olarak belirtilmiştir. 1.ci derece ve 2.ci derece deprem bölgesinde taşıyıcı perde olması şartıyla 17,5metreye kadar olan yükseklikte uygulanabilir. 3.cü ve 4.cü derece deprem kuşağı bölgesinde ise bu uzunluk 28 metreye kadar çıkabilmektedir.

Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği hakkındaki Resmi Gazete yazısı için aşağıdaki linke tıklayarak aklınızdaki tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/03/20180318M1-2.htm

Asmolen Strafor Fiyatları

EPS Bloklar ; döşeme olarak kullanılmaktadır. Asmolen Straforların fiyatları dansite ve ölçülere göre değişkenlik göstermektedir. Aşağıdaki tablodan Asmolen Strafor fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

10 Dansite 20*40*100 Asmolen820 ₺
10 Dansite 25*40*100 Asmolen820 ₺
10 Dansite 25*60*60 Asmolen905 ₺
10 Dansite 25*70*70 Asmolen875 ₺
12 Dansite 20*40*100 Asmolen990 ₺
12 Dansite 25*40*100 Asmolen990 ₺
2024 Yılı Şubat Ayı Asmolen Strafor Fiyatları

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir